Domácí mátová zmrzlina

Krůtí prsa se šalvějí a špenátem
14.7.2017

Po těžkém jídle si dejte mátovou zmrzlinu! Voňavá osvěžující zmrzlina s mátou na závěr menu vám v těle rozproudí dobré trávení i náladu. Podobně jako fenykl zmírňuje i máta křeče a uvolňuje napětí svaloviny střevní stěny. Mentol v mátě podporuje trávení – stimuluje odtok žluče a dalších trávicích šťáv.

Recept pro zdraví:

  • 80 g krupicového cukru
  • 300 ml mléka
  • hrst čerstvé máty peprné
  • 300 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

Připravte si 80 gramů krupicového cukru, který s 300 ml mléka a hrstí máty rozmícháte na mírném žáru, tak aby směs neprošla varem, dokud se cukr nerozpustí. Pokud máte raději sladší zmrzlinu, můžete přidat cukru dle vaší chuti. Výsledek nechte vychladnout v ledničce, poté sceďte a přidejte 300 ml smetany ke šlehání. Pokud doma nemáte zmrzlinovač, směs rovnou nalijte do uzavíratelné nádoby a vložte do mrazničky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *