Dýňová polévka

Dietní Panna Cotta
24.4.2017
Chlorella Guacamole
24.4.2017

Recept pro zdraví:

Dýně je plodina mnoha chutí a možností zpracování. Mají ji rádi děti i dospělí. Milé maminky, s touto dýňovou polévkou budete za Super mámu, a vaše děti navíc dostanou svoji denní porci zeleniny!

  • 1 středně velká dýně Hokkaido
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 nakrájené cibule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • kousek oloupaného čerstvého zázvoru
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • zakysaná smetana

Jak na to?

V hrnci na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájenou dýni. Příprava dýně Hokkaido je jednoduchá: rozpůlit, odstranit semínka. Slupku neloupeme. Takto nakrájenou dýni vložíme na cibuli, zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, přidáme kousek zázvoru a vaříme cca 20 minut, dokud dýně není měkká. Poté tyčovým mixérem rozmixujeme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *