Prevence a střeva

Co má společného imunita, detox a dieta v otázce zdravých střev?


Dnešní doba přináší mnoho dobrého i mnoho špatného. Zdravý životní styl už není prioritou a stále častěji podléháme rychlému běhu dnešní doby. Konzumujeme velmi nekvalitní jídla plné chemie, dýcháme znečištěný vzduch a náš střevní obsah je kontaminovaný mnoha bakteriemi a plísněmi. Musíme se snažit vrátit se k přírodě, chodit pravidelně sportovat, jíst pokrmy, které nejsou modifikovány a jsou základem pro náš zdravý jídelníček. Abychom něco mohli chránit, musíme vědět, co máme chránit a proti čemu. Jednoduše řečeno, musíme mít v naprosto perfektním stavu svá střeva, zde začíná vše! Je to bariéra pro vstup různých patogenů, na střevu záleží, jak do těla dostaneme všechny důležité živiny, ve střevě je až 80% našeho imunitního systému, tedy obranyschopnosti.

Chraňme střeva a udělejme první krok k ochraně svého zdraví


V případě, že je v žaludku dostatečně kyselé prostředí, dochází k ionizaci minerálů a ty se pak vstřebávají asi z 50 %. V případě, že projdou nezměněné do tenkého střeva, pak jejich vstřebatelnost činí asi 5-7 %. Nemůžeme se poté divit, že nám chybí řada velmi důležitých prvků. Abychom udrželi zdravé střevo, musíme umět používat byliny k čištění střeva, které střevo zbavují mechanických nečistot a chemikálií, dále musíme mít stále ve střevě dostatek tzv. probiotických bakterií, které brání osídlení střeva hnilobnými bakteriemi, viry, plísněmi, parazity, ale také se starají o správné fungování střeva.

27.5.2017

Yucca – mýdlo pro střeva

Vyperte střeva s přírodním pracím práškem Saponiny obsažené v yucce se dokáží postarat nejen o vymydlenou pleť nebo čistoskvoucí domácnost, […]
27.5.2017

Zinek proti volným radikálům

V boji proti volným radikálům Volné radikály exogenního i endogenního původu v přírodě lidskou činností stále přibývají a v současné […]
24.4.2017

A zítra bude detox!

Rituály, které pomáhají s vyprazdňováním Pokud zácpa i přes užívání projímadel trvá déle než dva týdny, raději zajděte k lékaři. […]
24.4.2017

Řekněte NE kvasinkám

Dejte cukru červenou Mezi potraviny, kterým bychom se měli vyhýbat, pokud trpíme přemnožením kvasinek jsou cukr a potraviny obsahující cukry. […]
24.4.2017

Hubneme s psylliem

Jak funguje psyllium? Psyllium spolu s přijatými tekutinami postupně zvětšuje ve střevě svůj objem (asi 40-krát), vzniká viskózní gel, který […]
24.4.2017

Mléko na cestě za zdravými střevy

Mléčná ochrana organismu Vitamin D, vápník a mléčné výrobky a jejich spojitost se snížením rizika rakoviny tlustého střeva. Stále rostoucí […]
24.4.2017

Zázrak zvaný prebiotika

Inulín a metabolický syndrom Prebiotika se zaměřují na dobré bakterie střevní mikroflóry, aby se zlepšil vztah mezi těmito bakteriemi a […]
24.4.2017

Zázračný rybí olej

Ryby a vláknina Studie prokázala, že potravní doplňky, tedy kombinace rybího oleje, rozpustné vlákniny a antioxidantů jsou bezpečnější a mají […]
24.4.2017

S kurkuminem proti rakovině

Koření proti rakovině tlustého střeva V zemích Asie a Dálného východu, obzvláště v Indii a Číně byl zaznamenán nízký výskyt […]