Prevence a střeva

Co má společného imunita, detox a dieta v otázce zdravých střev?


Dnešní doba přináší mnoho dobrého i mnoho špatného. Zdravý životní styl už není prioritou a stále častěji podléháme rychlému běhu dnešní doby. Konzumujeme velmi nekvalitní jídla plné chemie, dýcháme znečištěný vzduch a náš střevní obsah je kontaminovaný mnoha bakteriemi a plísněmi. Musíme se snažit vrátit se k přírodě, chodit pravidelně sportovat, jíst pokrmy, které nejsou modifikovány a jsou základem pro náš zdravý jídelníček. Abychom něco mohli chránit, musíme vědět, co máme chránit a proti čemu. Jednoduše řečeno, musíme mít v naprosto perfektním stavu svá střeva, zde začíná vše! Je to bariéra pro vstup různých patogenů, na střevu záleží, jak do těla dostaneme všechny důležité živiny, ve střevě je až 80% našeho imunitního systému, tedy obranyschopnosti.

Chraňme střeva a udělejme první krok k ochraně svého zdraví


V případě, že je v žaludku dostatečně kyselé prostředí, dochází k ionizaci minerálů a ty se pak vstřebávají asi z 50 %. V případě, že projdou nezměněné do tenkého střeva, pak jejich vstřebatelnost činí asi 5-7 %. Nemůžeme se poté divit, že nám chybí řada velmi důležitých prvků. Abychom udrželi zdravé střevo, musíme umět používat byliny k čištění střeva, které střevo zbavují mechanických nečistot a chemikálií, dále musíme mít stále ve střevě dostatek tzv. probiotických bakterií, které brání osídlení střeva hnilobnými bakteriemi, viry, plísněmi, parazity, ale také se starají o správné fungování střeva.

24.4.2017

Život bez nezdravých potravin

Hlavní viníci nezdravé stravy Hamburgery z fast-foodů Hromadná výroba bílého pečiva Jakékoliv sladké či jemné pečivo Hotová jídla v restauracích Zpracovaný […]
24.4.2017

Kartáč střev a detox

Probiotika = nepřítel kvasinek Čištěním střev dosáhnete toho, že se do krevního oběhu dostane podstatně méně toxických látek ze střev, […]