Veganburgery

Rýžová snídaně
24.4.2017
Slaná snídaně
24.4.2017

Recept pro zdraví:

  • ½ hrnečku lněného semínka
  • 2 lžíce vlákniny (doporučujeme vlákninu s probiotiky a prebiotiky)
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 hrnek slunečnicových semínek
  • mletý kmín
  • jarní cibulka
  • 1 -2 nastrouhané mrkve
  • koření dle chuti

Jak na to?

Hrneček se lněným semínkem zalijeme vodou (1:1) (cca na 2 hodiny). Vlákninu rozmícháme také s vodou. Ovesné vločky a slunečnicové semínka rozmixujeme na prášek. Všechny ingredience smícháme dohromady a dle potřeby přisypeme lněné semínko nebo vločky.  Z hmoty tvarujeme burger placky a skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Je lepší mít na tvarování burger placek mokré ruce. Sušíme 12 hodin horkým vzduchem na 40°C.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *